15.6.17

Kylpyhuoneremontti -kaakelilaattojen uudelleen pinnoitus

Olemme asuneet nyt muutama vuosi nykyisessä asunnossa. Muutosta asti kylpyhuone oli yksi murheen kryyni. Remontoidaanko vai annetaan olla ja siedetään sitä sellaisenaan. Kylpyhuone tuntui ahtaalta, värimaailma ei mielyttänyt silmää ja kalustus vei turhaa tilaa emmäkä osanneet hyötykäyttää kaappien säilytystilaa. Kylpyhuoneen lattialaatta oli liukas ja suihkuverho oli koko ajan vain tiellä. Alusta asti oli selkeää, että emme halua lähteä repimään kaakelilaattoja, kokska joutuisimme uusimaan samalla vesieristyksen. Remontista tulisi silloin kestoltaan pitkä ja hinnaltaan kallis.

Viat olivat kosmeettisia ja looginen ratkaisiu oli peittä kaakelilaattojen väri toisella värillä. Harkitsimme kaakelimaalia, mutta siitä on netti täynnä ristiriitaisia kokemuksia. Toisilla maali pysyi ja toisilla alkoi melko pian hilseilemään pois. Riskinä oli, että olisimme päätyneet ojasta allikkoon, joten hylkäsimme sen ajatuken. Toinen vaihtoehto oli uuden kaakelilaatan asentaminen vanhan päälle, mutta siinä tuntui riskit olevan suuermmat kuin hyödyt. Yksi varteenotettava vaihtoehdoista oli mikrosementti. Siinä värimaailma olisi muuttunut totaalisesti, me jopa haimme paikalliselta yritykseltä tarjouksenkin. He arvioivivat remontin kestoksi noin kaksi viikkoa, joka valitettavasti oli meidän perheelle sillä hetkellä liian pitkä aika olla ilman suihkua. 

Tiedätkö sen tunteen, kun olet henkisesti valmistunut tekemään remonttia, mutta sitä oikeaa tapaa ja materiaalia ei vain tunnu lötyvän mistään. Minulla alkoi epätoivo hiipimään ja siedettävä kylpyhuone alkoi tuntumaan vastenmieliseltä. Onneksi netin ihmeellisestä maailmasta löytyi meille sopiva ratkaisu, kaakelilaatan uudelleen pinnoitus. Siinä uudelleen pinnoitetaan olemassa olevat kaakelilaatat. Värin ja lattikaakeleiden karheuden sai valita itse. Ja parasta oli, että koko remontti kesti ainoastaan neljä päivää loppusiivouksineen. 


Olemme enemmän kuin tyytyväisiä lopputulokseen. Saimme uudet pinnat ja mahdollisuuden uudelleen järjestää kylpyhuoneen. Poistimme kaikki kaapit, laitoimme suihkuseinän sekä uusimme suihkun sadesuihkulla. Vielä täytyy asentaa valopeili niin remontti on valmis. Nyt mahtuvat lapset kylpyhuoneseen leikkimään eikä tarvitse enää kokoajan pähkäillä mihin vauvan amme siirretään siksi aikaa, kun joku on suihkussa.


5 kommenttia:

  1. Meille on tulossa vastaava muutos elokuussa! Ihana nähdä tuollainen lopputulos, ei tarvitse stressata. :) Mikä firma teille teki pinnoituksen?

    VastaaPoista
  2. Siitä tuli komea :)

    VastaaPoista
  3. On kyllä siisti lopputulos, hyvää työtä! Myös olen haaveillut meidän sijoitusasuntoon tehtäväksi kylpyhuoneen remontoinnin Kajaanissa. Hieman olen yrittänyt käydä läpi eri yrityksiä, ja miettinyt budjettia alustavasti. Pienelläkin pintatyöllä saa aikaan jo suuria muutoksia.

    VastaaPoista