24.7.17

Vinkkejä Tallinnaan lasten kanssa

Kävimme kesän alussa minilomalla perheen kanssa Tallinnassa. Yövyimme Olympia hotellissa ja on kyllä pakko kehua hotellia. En tiedä teistä, mutta minun aamuni ei ala kunnolla ennen kunnollista kahvia. Hotellin aamiainen oli hyvä ja monipuolinen, mutta ehdottamasti parasta oli pöytään tuotu pieni termoskannu, josta sai kaataa itselleen kahvia ilman että täytyi poistua pöydästä. Luksusta kahden pienen lapsen kanssa! Esikoiselle tarjoittiin omaa luksusta aamiaisella, käsin tehtyä kaakaota. Lasten kanssa reissut menevät tällä hetkellä aika pitkälti lasten ehdoilla. Olemmekin ottaneet tavaksi, että jokaiselle päivälle olisi vain 1-2 suunniteltua kohdetta. Näin ei ole kiire jatkaa matkaa, vaan saa rauhassa tutustua kohteseen ja jää aikaa myös touhuiluun ja muuhun häslinkiin.

Ensimmäisen päivän vietimme Kadriorg-puistossa. Kadriorg on suuri kaupunkipuisto, josta löytyy nähtävää jokaiselle. Lapsille siellä on mm. Leikkipuisto ja lastenmuso Miiamilla. Muso on ehdottomasti kaikkien niitten kehujen arvoinen vierailukohde. Miiamilla museossa lapset saavat koskea ja leikkiä kaikilla esillä olevilla tavaroilla. Siellä on myös pieni kahvio, jossa pystyy ostamaan pientä purtavaa ja juotavaa. Me söimme siellä keittolounaan ja jälkiruuaksi tietenkin lettuja jäätelöllä. Vinkkinä; Alueelle pääsee helposti ratikalla nro 1 ja 3. ja jää päätepysäkillä pois. Omat eväät mukaan, niin ei tarvitse lähteä pois liian aikaisin.

Toisena päivänä suunnistimme kohti Energiaa-keskusta. Se on melko lähellä A-terminaalia. Energia-keskus on vähän samantyylinen kuin Heureka, mutta ehkä hiukan lapsiystävällisempi paikka. Siellä on näyttelyinä ääni, energia ja valo. Melkeinpä kaikkeen saa koskea ja kokeilla, miten jokin edellä mainituista syntyy ja toimii. Esikoinen oli ihan täpinöissän siellä ja niin olin minäkin. Siellä on myös iso erilinen leikkihuone, jossa minä pääsin hetkeksi huilimaan ja kuopus sai vähän verrytellä itseään, kun muuten hän joutui olemaan joko vaunuissa tai kantorepussa. Energia-keskuksessa esitettiin kaksi tieteellistä koetta. Toisessa näytettiin kuinka sähkö kulkee ihmiseen nostattamalla hiuksia pystyyn. Jokainen halukas sai kokeilla (iso plussa tästä). Toinen esitys oli hiukan jännittävämpi. Siinä luotiin ukkosta ja salamaa (tämä oli melko äänekäs, mutta ehdottamasti näkemisen arvoinen). Suosittelen ehdottamasti vierailua Energia-keskuksessa. Mikäli on liikenteessä vaunujen kanssa niin ennen pääovea on ovi, jossa on ovikello. Sitä soittaessa henkilökunnasta joku tulee avamaan oven ja päästää hissillä kassallle. Samalla hissillä pääsee liikkumaan kerrosten välissä (paitsi leikkihuoneseen) ja lopuksi vielä ulos. Mikäli omistaa Tallinkin Club kortin, niin sitä kannattaa kassalla näyttää.


Kolmantena päivänä suunnistimme juna-asemlle tarkoituksena matkustaa Pärnuun (siitä lisää myöhemmin). Juna-aseman viereen on rakennettu uusi tori, josta kävin hakemassa meille eväitä mukaan. Siellä myytin monipuolisesti melkeinpä mitä vain (ruokaa, juomaa, vaateita ja muuta tavaraa). Suosittelen ehdottamasti suunnistamaan sinne, mikäli tuntuu että kaikki on jo niin nähtyä.

Muita ehdottamasti käymisen arvoisia paikkoja Tallinnassa: 

p.s
Tallinnassa alle 3-vuotiaan kanssa matkustava aikuinen saa liikkua julkisissa ilmaiseksi. Eikä tämä oikeus ole (minun ymmärrykseni mukaan) sidottu vaunuun niinkuin esimerkisiki Suomessa pk-seudulla. Mikäli on liikenteessä isompien lasten kanssa tai ihan vain aikuisten kesken niin matkakortin voi ostaa melkeinpä joka kioskista (esim R-kiosk) ja siihen voi ladata aikaa/rahaa.

Pieni vinkki vielä heille, jotka shoppailevat Viru keskuse kaubamajas. Mikäli lompakosta löytyy Tallinkin Club kortti niin sitä kannattaa aina kassalla näyttää. Sillä saa loppusummasta pientä alennusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti