29.5.17

Kun vauva ei nuku

Jokaisella vanhemmalla on omat vippaskonstinsa, se viimeinen oljenkorsi, saada vauva nukkumaan. Toiset ajelevat autolla ilman määränpäätä kun taas toiset työntävät vaunuja soratiellä. Kuulostaako tutulta? Yksi suurimmista puheenaiheista pienten lasten vanhempien kesken onkin uni, unen määrä tai sen puute.

Meillä nukutaan 2-3 kertaa päiväunia riippuen päivästä ja unien kestosta. Harvemmin tapahtuu sitä ihmettä, että vauva nukahtaisi itsekseen ilman nukutusta. Aikasemmin rinnalle nukuttaminen on ollut pomminvarma keino, mutta nyt vauvan kasvaessa on täytynyt keksiä uusia tapoja auttaa häntä löytämään unta.

Minulla on kaksi toimivaksi havaittua keinoa, jolla saan vauvan nukahtamaan ja itse en joudu epätoivon partaalle, kun vauva ei nukahdakaan väsymyksestään huolimatta. Ensimmäinen on kantoliina/kantoreppu. Minulta löytyy molemmat ja käytänkin niitä päivän fiiliksen mukaan. Kantorepun hyvä puoli on nopeus ja helppous. Vauva kyytiin ja remmit kiinni. Kantoliinaan laittaminen ottaa enemmän aikaa, mutta se on mukavampi kantajalle. Erilaisia sidontatapoja on vaikka kuinka paljon, mutta ehkäpä yksinkertaisin ja aloittajaystävällisin on kietaisuristi. Parasta kantamisessa kantovälineessä on se, että kädet jäävät vapaaksi tekemään muita asioita. Oli se sitten vaikka ruuan teko tai kirjan lukeminen. Ja vauva nukahtaa joka kerta, kunhan muistaa pysyä liikkeellä. Pystyasennon vuoksi myös flunssainen tai hampaita tekevä vauvan on helpompaa nukahtaa. Ja missä olisikaan vauvan mukavampaa nukkua kuin oman vanhemman turvallisessa sylissä. 
Lisäätietoa löytyy kantoliinayhdistyksen sivuilta.
Toinen keino on se perinteinen pieni lenkki vaunuilla hiekkatiellä. Raikkaaseen ilmaan on mukava toisen nukahtaa ja samalla saa itsekin pienen happihyppelyn. 

Miten teillä nukutetaan vai nukutetaanko ollenkaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti