20.8.17

Erinomainen kantarellikastike resepti


Elokuussa yksi parhaimpia asioita ovat kauppohin saapuvat kantarellit. Mä voisin syödä kantarellikastiketta vaikka joka päivä. Mä olen melko keskenkertainen kokki. Saan perheen pysymään lihoissa, mutta anopille en ihan uskataisi alkaa kokkailemaan. Tykkään yksinkertaisista raaka-aineista ja resepteistä, jolloinka todennäköisyys onnistua ruuassa on selkeästi suurempi. Arkena tulee tehtyä melkein aina samoja ruokia. Erilaiset satokauden tuotteet tuovat vaihtelua makunystörille. Syksyn selkeä erikoisherkku on kantarellikastike perunoiden tai tuorepastan kera. Tässä resepti.

Kantarellikastike:

 

1-2 Sipulia
500g Kantarelleja 
2,5dl Kuohukermaa 
Nokare voita 
Suolaa 
Pippuria

Lisää pannulle puolet voista ja kuullota sipulit miedolla lämmöllä. Samalla pilko kantarellit silpuksi. Siirrä sipulit lautaselle ja nosta hiukan lämpötilaa. Lisää sienet ja loppu voi pannulle. Paista kunnes kaikki neste on haihtunut. Laske hieman lämpötilaa ja lisää pannulle sipulit, kuohukerma, suola ja pippuri. Sekoita kunnes kuohukerma on kiehunut hiukan kokoon. Jätä hetkeksi kannen alle vetäytymään.


Onki sinulla joku luottoresepti, joka toimii aina? Kommentteihin saa jakaa omia herkullisia reseptejä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti