Elokuussa yksi parhaimpia asioita ovat kauppohin saapuvat
kantarellit. Mä voisin syödä kantarellikastiketta vaikka joka päivä. Mä olen
melko keskenkertainen kokki. Saan perheen pysymään lihoissa, mutta anopille en
ihan uskataisi alkaa kokkailemaan. Tykkään yksinkertaisista raaka-aineista ja
resepteistä, jolloinka todennäköisyys onnistua ruuassa on selkeästi suurempi. Arkena
tulee tehtyä melkein aina samoja ruokia. Erilaiset satokauden tuotteet tuovat
vaihtelua makunystörille. Syksyn selkeä erikoisherkku on kantarellikastike perunoiden
tai tuorepastan kera. Tässä resepti.
Kantarellikastike:
1-2 Sipulia
500g Kantarelleja
2,5dl Kuohukermaa
Nokare voita
Suolaa
Pippuria
Lisää pannulle puolet voista ja kuullota sipulit miedolla
lämmöllä. Samalla pilko kantarellit silpuksi. Siirrä sipulit lautaselle ja
nosta hiukan lämpötilaa. Lisää sienet ja loppu voi pannulle. Paista kunnes kaikki
neste on haihtunut. Laske hieman lämpötilaa ja lisää pannulle sipulit,
kuohukerma, suola ja pippuri. Sekoita kunnes kuohukerma on kiehunut hiukan
kokoon. Jätä hetkeksi kannen alle vetäytymään.
Onki sinulla joku luotto resepti, joka toimii aina?
Kommentteihin saa jakaa omia herkullisia reseptejä! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti