15.8.17

Selviytymisopas hiekkalaatikolle

Lapsen saaminen on täynnä muutoksia. Muutoksen kourissa ovat niin oma keho, ajatusmaailma kuin vaatekaapin sisältö. Esikoisen olleessa melkein vuoden ikäinen huomasin (ja myönnyin), että vaatekaappini sisältö ei enää vastannut tarpeitani tai kehoni kokoa ja muotoa. Osa vaatteista olivat liian pieniä, osa epäkäytännöllisiä ja kunnon ulkoiluun sopivia ulkovaatteita en omistanut ollenkaan.

Yhden kauden yritin sinnitellä olemassa olevilla vaatteilla, mutta eihän se ollut miellyttävää lapsen kanssa ulkoilla, kun minulla itsellä oli päällä kiristävät, epäkäytännölliset ja teknisesti kehnot vaattet. Jo tihkusateessa olin läpimärkä ja kengät olivat epäkäytännöllisiä kävelylenkeille ja pelkkä aamukaste sai sukat märäksi. Koko ulkoilun ilo jäi kaiken sen epämukavuuden varjoon. Vähänkin huonommalla säällä oli aina hoppu palata kotiin, koska jos en ollut märkä niin minulla oli ainakin kylmä. Näin jälkikäteen ajateltuna ihmettelen, miksi lapsellani oli aina säähän sopivat vaatteet, mutta itse kuljin samoissa vaatteissa ja kengissä riippumatta ilmasta.

Toisen lapsen kanssa on ollut ihanaa, kun jokaiseen säähän löytyy sopivat vaatteet eikä tarvitse sen vuoksi jäädä kotiin istumaan neljän seinän sisään. Itse olen suosinut niin ulkovaatteissa kuin kengissä gore texiä sen helppouden vuoksi. Vaihtelun ja suositusten vuoksi ajattelin kokeilla tänä vuonna nahkakenkiä. Nyt ollaan elokuussa ja on aika alkaa pohtimaan tulevaa kautta. Aikaisemmassa postauksessa oli vinkkejä lasten ulkoiluun ja nyt pohditaan asiaa vanhemman tarpeiden näkökulmasta.  Kohta pääsee tekemään inventaariota olemassa olevista vaatteista. Jotain täytyy päivittää, toiset pääsevät käyttöön pesun jälkeen. Riippumatta siitä onko lapsen kanssa kotona vai käykö hän päiväkodissa niin me kaikki käymme lastemme kanssa ulkona pitkin vuotta. 

Samat periaatteet pätevät niin aikuisten kuin lapsenkin vaate valintoihin. Tarkista aina hengittävyys, tuulen- ja vedänpitävyys. Suosi luonnonmateriaaleja mahdollisuuksien mukaan. Kerrospukeutumisella voi mukautua muuttuvaan säähän. Tässä minun vinkkini sopivaan pukeutumiseen lapsen kanssa ulkoiluun.
Löyyykö teiltä kaikki tarpeellinen hiekkalaatikolle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti