28.5.17

Porkkanoiden kasvatus hiekassa

Kesä on tulossa ja mikä onkaan ihanampaa ja antoisampaa kuin kasvattaa erilaisia hyötykasveja. Meillä on kasvatettu edellisinä vuosina pienessä pihassamme mansikoita, tomatteja sekä erilaisia yrttejä. Joka vuosi olen haaveillut perunoiden ja porkkanoiden kasvattamisesta, mutta ämpärissä kasvattaminen on tuntunut jostain syystä hankalalta. 

Nyt ajattelin kokeilla kasvattaa porkkanoita uudella twistillä ämpärissä. 

Ämpäriin tehdään reikä, jotta vettä pääsee sisään ja ulos. Tämän jälkeen täytetään ämpäri hiekalla, ripotellaan porkkanan siemenet ja lisätään päälle vielä noin 1cm hiekkaa. Ämpäri upotetaan veteen noin puoleksi tunniksi, jotta hiekka imee itseensä nestettä. Tämän jälkeen ämpäri nostetaan aurinkoiselle paikalle odottamaan porkkanoiden itämistä. Kun pienet vihreät lehdet ilmestyvät näkyviin päälle laitetaan leikattua nurmikkoa niin että hiekka peittyy, mutta porkkanan lehdet jäävät näkyviin.

Minä käytän kaupasta ostettua hiekkalaatikko hiekkaa ja mustaa ämpäriä. Toivonmukaan musta ämpäri pitää auringon lämmön itsessään ja porkkanat kasvavat suuriksi. Mikäli tästä tulee suuri menestys niin ensi vuonna kokeilen useampaa ämpäriä.


Nyt vain odottamaan kesän satoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti